MATERIAALIT SISUSTAMISEN AMMATTILAISILLE
OUT SYSTEM
TAPETTI ULKOSEINIIN
TIETOA MATERILAALISTA
JA ASENNUSOHJEET

OHJEET PINTOJEN KÄSITTELYLLE ENNEN TAPETOINTIA OUT SYSTEM TAPETILLA:

LAASTI-, SEMENTTI-, GYPROCK- JA TERMAL CAP-LÄMPÖERISTEPINNAT:

Pinnoitettavan seinän on oltava kuiva ja kovettunut. Täytä kolot ja tasoita seinä siihen tarkoitetuilla aineilla. Poista mahdollinen home homeenpoistoaineella. Poista kaikki kalkkeutumat ja vanha hilseilevä maali harjalla tai vedellä. Seinän kostuttamista vedellä tai liuotinpohjaisella akryylikiinnitteellä suositellaan, pinnoitettavasta materiaalista riippuen. Pinnoitettavan seinän kunnosta ja väristä riippuen ja jos valitun tapetitn pohjaväri on vaalea, seinän pohja suositellaan maalattavaksi valkoisella pestävällä ulko-emulsiomaalilla. Näin vältetään mahdollinen pohjan läikittyminen pinnoitteen asennuksen jälkeen.

 

PUU-, PVC- JA MUOVIPINNAT

Puhdista pinnoitettavat pinnat huolellisesti. Hio pintaa kevyesti. Poista hartsi ohentimella. Täytä kolot ja halkeamat. Pohjamaalaa seinä sopivan värisellä maalilla: huomioi asennettavan tapetin väri. Tumma pohjamaali voi kuultaa läpi tapetin ollessa vaalea.

 

LASIPINNAT

Puhdista pinta huolellisesti ja poista kalkkisaostumat lasille tarkoitetulla kalkinpoistajalla. Huuhtele hyvin 2:1 vesi-etyylialkoholiliuoksella ja kuivaa huolellisesti imupaperilla.

 

METALLILEVYPINNAT

Sinkityt tai maalatut metallipinnat: Puhdista seinä  2:1 vesi-etyylialkoholiliuoksella, kuivaa se huolellisesti imupaperilla ja pohjamaalaa. Jos metalli on ruostunut, poista ensin kaikki ruoste harjaamalla.

 

KAAKELIPINNAT

Puhdista pinta miedolla pesuainetiivisteellä. Poista kaikki kalkkisaostumat kaakeleille sopivalla kalkinpoistajalla. Huuhtele vedellä ja kuivaa huolellisesti imupaperilla. Sivele pinta keramiikalle tarkoitetulla pohjustusaineella. Tasoita pinta kauttaaltaan kutistumattomalla kuitulaastilla. Kun laasti on kuivunut kunnolla, sivele pinnalle ensin vesipohjainen kiinnite ja levitä 1 kerros pestävää emulsiomaalia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OUT SYSTEM -  ERINOMAINEN VAIHTOEHTO

PERINTEISILLE ULKOSEINÄKÄSITTELYILLE

OUT SYSTEM on tarkoitettu ulkoseinäpinnoille, erityisesti

näyttävien julkisivujen luomiseen. OUT SYSTEM -tapetti

on tektnisesti innovatiivinen ja sillä pystyy luomaan nopeasti

näyttäviä visuaalisia efektejä. Asentaminen on erittäin

nopeaa verrattuna tavanomaiseen seinä- ja koriste-

maalaukseen. Tapetti pystytään asentamaan mm. lämpö-

pinnoitteelle, sementti-, lasi-, metalli-, kaakeli- ja maalatuille

pinnoille. OUT SYSTEM tapettipinta koostuu neljästä osasta:

pohjusteesta (00), erikoisliimasta (01), tapettimateriaalista (02)

ja veden-, saasteiden-, UV-säteilyn- ja pakkasenkestävästä

suojaavasta pinnoittesta (03).

 

TAKUU JA LAATUOMINAISUUDET

OUT SYSTEM on testattu laboratorio-olosuhteissa ja tapetilla

on 10 vuoden takuu asennuksesta lähtien. Pysyvyystakuu 10 vuotta,

suojaavan pinnan kestotakuu 10 vuotta ja haalistumistakuu 5 vuotta

 

POHJUSTUS JA OUT SYSTEM -TAPETIN ASENNUS

 1. Tapetoitavan ulkoseinän on oltava kuiva ja kovettunut. Harjaa pinta puhtaaksi pölystä, ilmansaasteista ja muusta liasta. Täytä kolot ja tasoita seinä tarvittaessa siihen tarkoitetuilla aineilla (kts osiossa ”Seinäpinnat”).

 2. Aluksi seinä käsitellään desinfioivalla ja kasvustolta suojaavalta pohjusteella (00)Tuote on käyttövalmis. Ravista pulloa ennen avaamista. Levitä tuotetta seinälle telalla. Puhdista seinäpinta karkealla sienellä 3-4 tunnin kuluttua.Levitä toinen kerros puolen tunnin kuluttua. Jos seinä on erityisen likainen, levitä useampia kerroksia aina puolen tunnin välein.Pinnalle voidaan levittää kiinnitysliima 4-6 tunnin päästä viimeisestä pohjustuskäsittelystä.

 3. Sekoita liima (01) tasaiseksi seokseksi ja levitä se tasaisesti seinäpinnalle lyhytnukkaisella telalla. Liima kuivuu nopeasti, joten sitä kannattaa levittää vain 5-7 neliömetrin alalle.

 4. Ennen kuin alat asentaa tapettivuotia (02) seinälle, tarkista että tapettivuodat ovat menossa seinälle täysin suorassa ja että kuviot tulevat olemaan oikein kohdistettu. Vuodat ovat noin 10-20 cm pidempiä kuin seinät, näin saat reilusti asennusvaraa. Kohdista vuotien kuviot. Jos vuota ei osu kohdalleen, irrota se ja aseta uudelleen.

 5. Kun vuota paikoillaan, silitä sitä painaen muovilastalla keskeltä päitä kohti. Näin kuplat poistuvat ja vuota pysyy tukevasti paikoillaan ja kiinnittyy kunnolla.

 6. Kun olet asentanut koko tapetin (02) seinälle, levitä vielä kerros liimaa suoraan tapetin päälle.

 7. Kun tapettipinta on kuiva, leikkaa ylimääräinen tapetti reunoilta terävällä mattoveitsellä ja levitä sille suojaava pinnoiteaine (03): Käytä lyhytnukkaista 25-senttistä telaa. Sekoita aineet 03 ja 03B hyvin keskenään. Levitä neljän tunnin välein kaksi kerrosta päällysettä 03+03B. Anna suojaavan päällysteen kuivua 24 tuntia, jonka jälkeen tapettipinta on valmis

OUT SYSTEM on testattu ETAG 022 -vaatimusten mukaisesti. ETAG on (European Technical Approval Guidelines) Eu:n määrittämä testausstandardi, joka sertifioi vedenpitävien, lämmönvaihteluita ja rakenteiden liikkumista kestävien tuotteiden teknisiä ominaisuuksia. Tuotteelle on haettu patentti. Se on ensimmäinen säänkestävä kuviopinnoitejärjestelmä ulko-olosuhteisiin.

                 

HUOM! VAROITUKSET JA OHJEET

 • Älä ylitä ilmoitettuja käyttömääriä; liika pinnoiteaine haittaa silottumista ja heikentää tuotteen mekaanista kestävyyttä.

 • Pidä 03 WET A+B pakkaus suljettuna esivalmisteluja tehdessäsi, koska tuote on herkkä kosteudelle.

 • Käyttäessäsi tuotetta suljetussa, huonosti ilmastoidussa tilassa, käytä FFA2P3 -filtteriä varustettua suojamaskia ja yritä saada tilaan mahdollisimman paljon raikasta ilmavirtausta.

 • Kiiltävän ja liukkaan laatan päälle asennuksessa voit käyttää tartunta-aineena ARDEX P4-ainetta jonka jälkeen pohjustuote 00 tarttuu paremmin.

 • Lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä.

 

VETOLUJUUS JA VENYMÄ -TESTIN TULOKSET

Koepalan koko 50 x 100 mm. Vedon lähtötilanne 10N. Testinopeus 50 mm/min.

PAPERITAP. Vetolujuus 90,5 N/5cm. Venymä 0,14%

VINYYLI Vetolujuus 308,5 N/5cm. Venymä 2,94%

TNT Vetolujuus 232,2 N/5cm. Venymä 3,05%

WET SYSTEM Vetolujuus 641,9 N/5cm. Venymä 2,55%

OUT SYSTEM Vetolujuus 704,6 N/5cm. Venymä 1,33%

 

MAAHANTUONTI JA MARKKINOINTI

Mkaksi Oy – Tähdenlennonkuja 1 – 02240 Espoo – www.mkaksi.fi  

Lisätietoja tuotteesta ja asennuksesta: Toni Tirkkonen, puhelin 040 5880 480