MATERIAALIT SISUSTAMISEN AMMATTILAISILLE
WET SYSTEM
KYLPYHUONETAPETTI
TIETOA MATERILAALISTA
ASENNUSOHJEET

WET SYSTEM - KYLPYHUONETAPETTI
 

WET SYSTEM on märkätilojen kestävä tapetti. Laatu on paloturvallinen, joten se on ihanteellinen myös julkisten tilojen sisustuksessa. Tapetti hylkii vettä ja likaa viimeistelevän lakkapinnan ansioista. Tapetin tilaaminen on helppoa: tilaaja toimittaa tapetoitavan seinän mitat ja valitsemansa tapettiaiheen / koodin. Tapetista tehdään veloituksetta digitaalinen mallennoskuva. 

• helppo asentaa

• kestää suoraa vesisuihkua

• sopii kypyhuoneisiin, wc- ja spa-tiloihin sekä keittiön välitilaan

• täysin saumaton pinta

• helppo pitää puhtaana

• kestää kulutusta ja voimakasta puhdistusta

• vaatii kosteuseristeen asennuksen alle (kuten laatoittaessa)

• sopii julkisiin tiloihin ja kotikohteisiin

• sopii uudiskohteisiin ja saneeraukseen

• IMO-laatu (laivat)

HUOM! Voit valita Wall and Decon tapettimallistoista minkä tahansa kuva-aiheen, esimerkiksi CONTEMPORARY -mallistosta voi ottaa tapetin kuvion WET SYSTEM tapetiksi. Käytössäsi on yli 1000 tapettiaihetta. 

MALLENNOSKUVA - GRAPHIC SIMULATION
 

Jokaisesta seinäkohteesta tehdään ennen varsinaista tilausta digitaalinen mallennoskuva, jolloin tilaaja voi varmistua että tapetin kuva-aihe on oikein asemoitu ja mahdolliset seinällä olevat kiintokalusteet ja ikkunapaikat on huomioitu.

Mallennoskuvan toimitusaika on yksi viikko. Kuva on veloitukseton. Kun tilaaja on hyväksynyt mallennoksen, tapettitilaus toimitetaan valmistajalle, toimitusaika on 5 viikkoa.

WET SYSTEM ASENNUSOHJEET

 

OHJEET PINTOJEN KÄSITTELYLLE ENNEN TAPETOINTIA

LAASTI-, SEMENTTI-, GYPROCK- 

JA TERMAL CAP-LÄMPÖERISTEPINNAT:

Pinnoitettavan seinän on oltava hyvin kuiva ja kovettunut.

Täytä kolot ja tasoita seinä siihen tarkoitetuilla aineilla.

Poista mahdollinen home homeenpoistoaineella.

Poista myös kaikki kalkkeutumat ja vanha hilseilevä maali

harjalla tai vedellä. Seinän kostuttamista vedellä tai

liuotinpohjaisella akryylikiinnitteellä suositellaan,

pinnoitettavasta materiaalista riippuen. Pinnoitettavan

seinän kunnosta ja väristä riippuen ja jos valitun tapetin

pohjaväri on vaalea, seinän pohja suositellaan maalattavaksi

valkoisella pestävällä emulsiomaalilla. Näin vältetään

mahdollinen pohjan läikittyminen pinnoitteen asennuksen jälkeen.

 

PUU-, PVC- JA MUOVIPINNAT

Puhdista pinnoitettavat pinnat huolellisesti. Hio pintaa kevyesti. Poista hartsi ohentimella. Täytä kolot ja halkeamat. Pohjamaalaa seinä sopivan värisellä maalilla: huomioi asennettavan tapetin väri. Tumma pohjamaali voi kuultaa läpi tapetin ollessa vaalea.

 

LASIPINNAT

Puhdista pinta huolellisesti ja poista kalkkisaostumat lasille tarkoitetulla kalkinpoistajalla. Huuhtele hyvin 2:1 vesi-etyylialkoholiliuoksella ja kuivaa huolellisesti imupaperilla.

 

METALLILEVYPINNAT

Sinkityt tai maalatut metallipinnat: Puhdista seinä  2:1 vesi-etyylialkoholiliuoksella, kuivaa se huolellisesti imupaperilla ja pohjamaalaa. Jos metalli on ruostunut, poista ensin kaikki ruoste harjaamalla.

 

KAAKELIPINNAT

Puhdista pinta miedolla pesuainetiivisteellä. Poista kaikki kalkkisaostumat kaakeleille sopivalla kalkinpoistajalla. Huuhtele vedellä ja kuivaa huolellisesti imupaperilla. Sivele pinta keramiikalle tarkoitetulla pohjustusaineella. Tasoita pinta kauttaaltaan kutistumattomalla kuitulaastilla. Kun laasti on kuivunut kunnolla, sivele pinnalle ensin vesipohjainen kiinnite ja levitä 1 kerros pestävää emulsiomaalia.

 

WET SYSTEM ON KUVIOLLINEN VEDENKESTÄVÄ TAPETTI

Wet System sopii kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneisiin, kylpylöihin, kuntosaleille ja keittiön välitilaan. WET SYSTEM on teknisesti innovatiivinen ja sillä saa aikaan näyttäviä visuaalisia efektejä. Se on nopea asentaa myös vanhan seinäpinnoitteen päälle jos alla oleva vesieriste on ehjä. Vanhoja keraamisia laattoja ei tarvitse poistaa alta, riittää kun laatat ylivedetään tasoitteella (HUOM! Tarkista että alla oleva vesieriste on ehjä ja että kaikki laatat ovat kiinni seinässä). Tapettipinta kiinnitysaineineen on vain 1,5 mm paksu. Asentaminen ei tuota rakennusjätettä, pölyä eikä meteliä koska massiivisia rakenteita ei ole pakko purkaa. Käyttökohteen lämpötilan tulee pysytellä välillä +5 -+35 astetta.

WET SYSTEM on testattu ETAG 022 -vaatimusten mukaisesti. ETAG on (European Technical Approval Guidelines) Eu:n määrittämä testausstandardi, joka sertifioi vedenpitävien, lämmönvaihteluita ja rakenteiden liikkumista kestävien tuotteiden teknisiä ominaisuuksia. Tuotteelle on haettu patentti. Se on ensimmäinen täydellinen vettä pitävä kuviopinnoitejärjestelmä.

WET SYSTEM -tapettipinta koostuu neljästä osasta: Suojaavasta pohjusteesta (00). erikoisliimasta (01), teknisestä kuviollisesta tapetista (02) ja suojaavasta (03) päällysteestä. Seinään asennetaan aina ensin vesieriste.

 

POHJUSTUS JA WET SYSTEM ASENNUS / Katso myös asennusvideo YouTubesta ”Wet System Wall and Deco”

 1. Tapetoitavan seinän on oltava kuiva ja kovettunut. Harjaa pohja puhtaaksi pölystä, ilmansaasteista ja muusta liasta. Täytä kolot ja tasoita seinä tarvittaessa siihen tarkoitetuilla aineilla. Tasoita epätasaisuudet.

 2. Poista mahdollinen home homeenpoistoaineella. Poista kaikki kalkkeutumat ja vanha hilseilevä maali harjalla ja vedellä. Poista kalkkipohjaisten maalien ja temperavärien jäämät. Harjaa pohja puhtaaksi pölystä, ilmansaasteista ja muusta liasta. Täytä kolot ja halkeamat. Tasoita epätasaisuudet.

 3. HUOM! Suomessa: Levitä seinään vesieriste pakkauksessa olevan ohjeen mukaan (esim. Kiilto). Anna kuivua.

 4. Pohjustustuote (00) on käyttövalmis. Pohjuste levitetään metallilastalla kahdessa vaiheessa seuraavasti:  Sekoita pohjusteainetta huolellisesti, kunnes se on aivan tasaista. Levitä aine lastalla mahdollisimman tasaisesti seinään: kaksi kerrosta. Levitä toinen kerros 5-6 tunnin kuluttua (lämpötila 23 astetta)

 5. Jatka levittämällä liima telalla (01) 12 tunnin kuluttua.

 6. Sekoita liima (01) tasaiseksi massaksi ja levitä tasaisesti seinäpinnalle lyhytnukkaisella telalla. Liima kuivuu nopeasti, joten sitä kannattaa levittää vain 5-7 neliömetrin alalle.

 7. Ennen kuin alat asentaa tapettivuotia (02) seinälle, tarkista että tapettivuodat ovat menossa seinälle täysin suorassa ja että kuviot tulevat olemaan oikein kohdistettu. Huomioi vuotien numerointi alareunassa. Vuodat ovat noin 10-20 cm pidempiä kuin seinät, näin saat reilusti asennusvaraa. Vuodat asennetaan puskusaumaan. Kohdista vuotien kuviot. Jos vuota ei osu kohdalleen, irrota se ja aseta uudelleen.

 8. Kun vuota paikoillaan, silitä sitä painaen muovilastalla keskeltä reunoja kohti. Näin kuplat poistuvat ja vuota pysyy tukevasti paikoillaan ja kiinnittyy kunnolla. Poista ylimääräinen liima välittömästi kostealla sienellä.

 9. Kun olet asentanut koko tapetin (02) seinälle, levitä vielä kerros vedellä ohennettua liimaa suoraan tapetin päälle. LAIMENNUS 4:1 (1 osa vettä).

 10. Kun tapettipinta on kuiva, rajaa ylimääräinen tapetti reunoilta terävällä mattoveitsellä 3 mm irti reunoista, jolloin myöhemmin asennettava silikoni on kosketuksissa seinäpohjaan, tapettiin ja lattiaan/kattoon (kts. YouTube video). Levitä tapettipinnalle suojaava pinnoiteaine (03): Käytä lyhytnukkaista 25-senttistä telaa. Sekoita aineet 03 WET A+B hyvin keskenään. Levitä neljän tunnin välein kaksi kerrosta päällysettä 03 WET A+B Anna suojaavan päällysteen kuivua 24 tuntia. Levitä 03 C suojaava aine lyhytnukkaisella telalla tapetin pinnalle. Anna kuivua 48 tuntia.

 11. Viimeistele reunat, nurkat ja hanakohdat silikonilla jotta kaikki kohdat ovat vedenpitävät. Sivele kuivuneiden silikonisaumojen kohdille vielä 03 C-suojaavaa ainetta ja anna kuivua.

 

                 

HUOM! VAROITUKSET JA OHJEET

 • Älä ylitä ilmoitettuja käyttömääriä; liika pinnoiteaine haittaa silottumista ja heikentää tuotteen mekaanista kestävyyttä.

 • Pidä 03 WET A+B pakkaus suljettuna esivalmisteluja tehdessäsi, koska tuote on herkkä kosteudelle.

 • Käyttäessäsi tuotetta suljetussa, huonosti ilmastoidussa tilassa, käytä FFA2P3 -filtteriä varustettua suojamaskia ja yritä saada tilaan mahdollisimman paljon raikasta ilmavirtausta.

 • Kiiltävän ja liukkaan laatan päälle asennuksessa voit käyttää tartunta-aineena ARDEX P4-ainetta jonka jälkeen pohjustuote 00 tarttuu paremmin.

 • Lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä.

 

VETOLUJUUS JA VENYMÄ -TESTIN TULOKSET

Koepalan koko 50 x 100 mm. Vedon lähtötilanne 10N. Testinopeus 50 mm/min.

PAPERITAP. Vetolujuus 90,5 N/5cm. Venymä 0,14%

VINYYLI Vetolujuus 308,5 N/5cm. Venymä 2,94%

TNT Vetolujuus 232,2 N/5cm. Venymä 3,05%

WET SYSTEM Vetolujuus 641,9 N/5cm. Venymä 2,55%

OUT SYSTEM Vetolujuus 704,6 N/5cm. Venymä 1,33%

 

 

MAAHANTUONTI JA MARKKINOINTI

Mkaksi Oy – Tähdenlennonkuja 1 – 02240 Espoo – www.mkaksi.fi  

Lisätietoja tuotteesta ja asennuksesta: Toni Tirkkonen, puhelin 040 5880 480

 

 

POHJUSTE 00
TAPETTI 02
 000
VESIERISTE 000
LAKKAPINTA 03
LIISTERI 01